25.02.13

Aveņu tiramisu



Nepieciešamās sastāvdaļas:


  • 500 g mascarpone siers
  • 60 g cukurs
  • 180g saldais krējums 
  • 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakts
  • aptuveni 40 "dāmu pirkstiņi" 
  • 60 g aveņu ievārījums vai džems
  • sula no 2 citroniem
  • avenes (pēc vēlēšanās)




Bļodā ar miksera palīdzību sajauc mascarpone sieru ar cukuru (var lietot arī pūdercukura veidā). Masai pievieno klāt nedaudz saldā krējuma, to saputo, pievieno vēl nedaudz saldā krējuma un atkal saputo. Tad masai pievieno klāt vaniļas ekstraktu un atlikušo saldo krējumu. Tad visu masu puto līdz tā ieguvusi biezu konsistenci.
Atsevišķa traukā* pirmo kārtu kārto ar "dāmu pirkstiņiem". Bļodiņā, ūdens peldē, uzsilda ievārījumu vai džemu un, maisot, tam klāt pievieno citrona sulu. Pusi no šīs masas uzklāj uz "dāmu pirkstiņiem". Pēc tam ņem saldā krējuma - mascarpones siera masu un pusi uzklāj virs iepriekšējās masas. Pēc tam klāj avenes. Tad pa virsu klāj nākošo kārtu ar "dāmu pirkstiņiem", ievārījumu, saldā krējuma - mascarpones siera masu un beigās visam pa virsu atkal klāj avenes. Pēc tam šī kūku uz nakti jāatstāj ledusskapī.

*Tiek ņemts 22 cm liels cepamtrauks 





Avots: sophistimom.com/raspberry-tiramisu/ 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...