Krāsas
Zila - mellenes
Koši dzeltena - kurkuma un paprikas garšvielu maisījums
Brūna - kafija
Pelēkzaļa - Dažādu zaļumu, zaļa ābola mizas un zaļās tējas maisījums
Roza - bietes
Krāsošanas process
Kad izvēlēta vēlamā krāsa, jāsagatavo viss nepieciešamais, sākot ar nepieciešamajām sastāvdaļām un beidzot ar trauciņiem, katliņiem un sietiņu.
Sākumā sastāvdaļas jāliek vārīties, pievienojot tām klāt porciju baltā destilētā etiķa. Procijas izmērs atkarīgs no katliņa tilpuma un daudz citiem rādītājiem, tāpēc šajā gadījumā būs jāvadās pēc sajūtām.
Kad ūdens sācis vārīties, tas uz mazas uguns jāturpina vārīt vēl aptuveni 15 minūtes, brīžiem samaisot.
Kad visas sastāvdaļas ir labi novārījušās un ūdens ieguvis redzamu nokrāsu, šķidrumu nokāš, ielejot to traukā, kurā olas tiks krāsotas.
Pēc tam novārītas olas uzmanīgi liek krāsas šķidrumā un atstāj mērcēties vismaz uz 15 minūtēm. 15 minūšu laikā olas iegūs vieglu nokrāsu. Ja mērķis ir iegūtu košāku krāsu, tad olas vajadzētu mērcēt vismaz 30 minūtes.
Tad olas uzmanīgi ņem ārā un uz avīzes vai kā cita liek žāvēties.
Avots: 17apart.com
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru