Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 3 ēdamkarotes olīvu eļļas
- 2 sarkanie sīpoli
- 3 daiviņas ķiploka (saspiestas)
- 1 bundža tomātu savā sulā
- Aptuveni 1l vistas buljons
- sāls (pēc garšas)
- svaigi malti melnie pipari
- 200g saldais krējums
- 1 sasmalcināta bazilika buntīte
- parmezāna siers rotāšanai
Katlā uz vidējas uguns uzkarsē olīvu eļļu. Pēc tam pievieno sasmalcinātus sīpolus un nedaudz sāli. Sīpolus cep, ik pa brīdim apmaisot, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni. Tad katliņā ieber ķiplokus un cep 1 minūti, visu laiku maisot, lai tie neapdegtu.
Maisot, klāt pievieno tomātus un vistas buljonu. Pēc tam pievieno sāli, pēc garšas vai sajūtas un melnos piparus. Tad zupu uz ielākas uguns uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai un pēc tam 15 min vāra uz lēnas uguns.
Kad zupa ir izvārījusies, to noņem no uguns un ar blenderi sablenderē. Kad tas ir izdarīts, zupai pievieno klāt saldo krējumu un baziliku. Zupu samaisa un atstā ievilkties uz 15 minūtēm.
Pasniedz uzreiz un rotā ar parmezāna sieru, drusciņ melnajiem pipariem un bazilika lapiņām.
Avots: sharedappetite.com
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru