06.03.13

Tematiskā ballīte hipiju stilā


Rīkojot tematiskās ballītes ar vēstures "garšu", ir interesanti mēģināt atgriezt tā laika dvesmu. Bet, lai viss izdotos labi, nepieciešams īpašs sagatavošanās posmu, izzinot attiecīgās tematikas vēsturi, piemeklējot piemērotāko apģērbu, aksesuārus un ēdienu.

Ieskats vēsturē

 Vikipēdija vēsta:
Hipiji ir subkultūra un jauniešu kustība, kas izveidojās ASV 1960. gadu vidū un vēlāk izplatījās pārējā pasaulē. Etimoloģiski termins "hipijs" ir cēlies no vārda "hipsteris", ar ko tajā laikā apzīmēja bītņikus.
Hipiju filozofija saistās ar pozitīvu attieksmi pret garīgām lietām. Hipiji iestājas par pacifismualtruismumīlestību un brīvu seksuālo attiecību veidošanu, bet negatīvi attiecas pret karu un autoritatīvu varu. Tāpat hipiji atbalsta dzīvesveidu, kas saistīts ar "atgriešanos piedabas", viņu apģērbs un dzīvesvietas bieži tika veidotas krāsainos un košos toņos, tāpēc dažkārt hipijus sauc par puķu bērniem. 
Apģērbs un aksesuāri

Piemērots būs jebkāds apģērbs, kas būs krāsains, puķains vai brīvi krītošs
.


Par neatņemamiem hipiju ballītes aksesuāriem noteikti var uzskatīt galvas aksesuārus, bižutēriju ar hipiju miera zīmi un apaļas brillītes. Lielisks aksesuārs var būt arī gari, izlaisti mati un akustiskā ģitāra, jo tā bija neatņemama hipiju ikdienas sastāvdaļa.





















Ēdiens

Krāsas, krāsas, krāsas... tās ne tikai raksturo hipiju apģērbu, bet arī šai tematikai veltītās ballītes uzkodas un telpu rotājums. Vai tie būtu krāsaini dārzeņi, konfektes vai augļi, krāsām ir jābūt daudz un dažādām. Telpu rotājumam ir jārada priecīga gaisotne, kas liktu pasmaidīt jebkuram.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...